Info

Store Vandhunde

Holdet er for nybegyndere på 5-7 år

Hvor: Holdet varer 30 minutter og foregår primært i den lave ende af vippebassinet.

Hvem: Store Vandhunde er for børn fra 5-7 år, som ikke har gået til svømning før eller er rykket op fra vandhunde.

Barnet skal kunne bunde på en vanddybde på 90 cm ellers henviser vi til vores Vandhundehold eller Sæler i vamtvandsbassinet.

Formål: Det er målet at gøre børnene trygge i vandet, således de bliver parate til at kunne starte på et af Søløveholdene. Målet er endvidere at gøre børnene beviste om at respektere hinanden, ligesom de skal kunne modtage kollektive beskeder og udføre dem i praksis.

Undervisning: I undervisningen indlæres faste rutiner i form af en fast start og fem minutters fri leg som afslutning. Al undervisning foregår i vandet, hvor der eksempelvis undervises i at kunne svømme fra A til B og hente ringe på bunden i bassinets lave ende. Der er altid en træner +18 og en hjælpetræner - alt efter det enkelte holds størrelse.

Oprykning: For at kunne rykke op på søløver skal barnet kunne holde sig flydende på maven samt ryggen. Derudover skal barnet kunne dykke ned på basinnets lave ende og være fortrolig med at have hovedet under vand. Endeligt skal barnet kunne svømme kortvarrigt på vippebassinets dybe ende med eller uden brug af hjælpemidler.

Bemærkninger: Det ses gerne, at børnene medbringer svømmebriller, da undervisningen indeholder øvelser, som foregår under vandets overfalde.

Klik venligst her for at læse hele beskrivelsen

Odder Svømmehal/25 meter legebassin